Extra voordelen bij VPN gebruik

Extra voordelen bij VPN gebruik

App, Hack, https, Privacy, Tip, VPN

Als het goed is weet je al waarom je een VPN dienst moet gebruiken. Voor alle zekerheid hieronder de kortst mogelijke uitleg. Daarna deel ik graag de extra voordelen bij VPN gebruik die ik geniet. Door het ruime aanbod aan VPN providers is het handig om voor het kopen van een VPN dienst eerst VPN reviews te lezen.

Normaal internet gebruik

Je bent gewend met je apparaat rechtstreeks verbinding te maken met het internet. Op je mobiele telefoon, tablet en/of computer. Inloggen op een WiFi netwerk en je doet dat wat je gewend bent.

Je bezoekt een website, klikt op een link, checkt je mail en speelt een spelletje. Al die online handelingen bestaan uit informatie/data die jij en een server met elkaar uitwisselen. Je leest bijvoorbeeld een online nieuwsbericht. De afbeeldingen en tekst bij dat nieuwsbericht bestaat uit data die jij aanvraagt bij de server van een online krant. Dit alles hoeft nog geen privacy-gevoelige informatie te zijn, maar het is data die jij rechtstreeks opvraagt. Jij hebt uiteraard niets te verbergen en daarom kan dit alles geen kwaad.. Jij deelt bij het lezen van dat artikel ook informatie met die krant en waarschijnlijk ook met Google en Facebook en ga zo maar door. Bijvoorbeeld het soort apparaat dat je gebruikt, de resolutie, je locatie en nog veel meer informatie.

Maak je gebruik van een publiek WiFi-netwerk en bezoek je websites en gebruik je apps die niet beveiligd zijn met een SSL-certificaat (die httpS voor de url)? Dan kan het ook nog zijn dat de eigenaar/beheerder van dat netwerk met jou mee kan kijken en zo ook hackers die een nep-wifi-netwerk hebben opgezet. Om dit te voorkomen moet je gebruik maken van een VPN-verbinding.

Wat doet een VPN-verbinding dan?

Je apparaat maakt dan niet met het hele internet rechtstreeks verbinding, maar alleen met de server van jouw VPN-dienst. Via hun server maak jij dan weer gebruik van het hele internet. Dit zorgt ervoor dat de data tussen jouw apparaat en bijvoorbeeld de server van een online krant via de VPN-server versleuteld zal zijn. Ook als een website geen httpS voor de url heeft staan. Let op. Dit betekend niet dat die websites opeens veilig zijn. Je maakt het kwaadwillenden wel een stuk moeilijker met je mee te kijken wanneer jij online bent. Klik hier voor meer informatie. Naast dit alles zijn er ook nog extra voordelen bij VPN gebruik. 🙂 Doe altijd je huiswerk en vergelijk de verschillende aanbieders van VPN-diensten. Je wil natuurlijk de beste VPN verbinding die het best op jouw wensen aansluit.

De extra voordelen bij VPN gebruik

Reclamefilmpjes in een andere taal.

Ik heb vaak YouTube als een soort radio op de achtergrond aanstaan en ik irriteer me aan de reclamefilmpjes die ze te pas en te onpas laten zien en horen. De VPN-app op mijn iPad heb ik ingesteld op Luxemburg. Wanneer YouTube mij trakteert op een reclamevideo versta ik het niet en daarmee leiden ze aanzienlijk minder af.

APPS downloaden die bedoeld zijn voor andere landen

De Facebook APP vreet batterij en is soms traag. Speciaal voor de landen met langzame internetsnelheden heeft Facebook een lite-versie uitgebracht van de Facebook-app. Door je VPN-app in te stellen op Zuid-Afrika is de lite-versie van de Facebook-app opeens wel beschikbaar in je app-store. Deze truc werd ook veel toegepast toen Pokémon Go nog niet in Nederland beschikbaar was.

Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Sommige websites en in dit geval films en series zijn alleen te bekijken vanuit Nederland. Bijvoorbeeld het aanbod Nederlandse films en series op Netflix. Mocht je in een ander land op vakantie zijn; stel dan je VPN-app in op Nederland. Op die manier kun je blijven genieten van jouw Netflix.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 6 Gemiddelde: 5]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Fiverr
Volgend bericht
AVG en website statistieken