Waarom VPN?

Omdat ‘gratis’ WiFi niet veilig is!

Het is ons gelukt een partij te vinden die aan al onze eisen voldoet.
Scheelt jou weer uitzoekwerk.

Klik voor meer informatie op onderstaande pijl, of scroll naar beneden.

Waarom een VPN dienst gebruiken?

We zijn ons er te weinig bewust van dat het heel erg makkelijk is voor iemand om over onze digitale schouder mee te kijken. De plekken waar dat het makkelijkst gaat en daarom ook het meeste voorkomt zijn: WiFi netwerken die (gratis) worden aangeboden door hotels, vliegvelden, bibliotheken, campings, koffie-ketens, restaurants, op je werk, etc. etc.

Terwijl jij op één van bovenstaande locaties je e-mail aan het checken bent, online aankopen doet, of andere privé aangelegenheden online aan het regelen bent blijken er allemaal (mogelijk kwaadwillende) personen mee te kijken. Ze zien welke websites je bezoekt, welke reisjes je wil gaan boeken, je e-mails, je vakantiefoto’s en online aankopen in realtime op hun laptop voorbij komen. Een waterval aan informatie. Jouw informatie.

Kijk voor meer informatie op Wikipedia: “man in the middle attack” en google ook op woorden als “wifi spoofing”.

Het helpt om op openbare WiFi netwerken nergens op in te loggen en alleen maar websites te bezoeken die met httpS beginnen in de adresbalk. Toch wil je je social media checken en je e-mail en meer. De oplossing hiervoor is om gebruik te maken van een VPN dienst.

Wat doet een VPN dienst?

Een VPN creëert een veilige tunnel door gebruik te maken van krachtige VPN protocollen – het verbergt jouw originele IP achter een van zichzelf – het codeert al jouw communicatie en passeert al die data door een veilige tunnel waardoor je gerust en anoniem op het web kan surfen. Bron

Ofwel de data tussen jouw computer/smartphone/tablet en de websites die je bezoekt zullen versleuteld worden en verstopt achter een extern IP adres. Op deze manier kan je zelfs op een gratis en openbaar wifi-netwerk veilig alles doen op het internet.

Aan welke eisen dient een VPN dienst te voldoen?

  • Betrouwbaar
  • Veilig
  • Snel
  • Simpel
  • APPS voor elk systeem
  • Zal geen logbestanden bijhouden
  • Servers over de hele wereld
  • Betaalbaar (liefst gratis)
  • Gecertificeerd door een onafhankelijke partij

Onze voorkeur: Hide.me

Wij hebben ons huiswerk gedaan en dat scheelt jou weer tijd. Hide.me voldoet aan alle bovenstaande eisen die wij hebben. Er zijn heel veel aanbieders van VPN-diensten, maar de veelal gratis diensten houden meestal logbestanden bij, of zijn niet snel.

Hide.me is gecertificeerd door Defensecode en houdt geen logbestanden bij!

Daarnaast kun je gratis en voor niets 10GB per maand gebruik maken van hun VPN dienst. Dat behoort meer dan voldoende te zijn om je e-mail te checken en je bankzaken te regelen in de trein, op vakantie, of in een bibliotheek.

Bekijk de autit door BestVPN.com:

Deel deze informatie met je netwerk, vrienden en familie