Google Safe Browsing scan

Sinds juli 2017 hebben we succesvol de Google Safe Browsing scan getest op de WordPress websites in beheer van Mackrad.nl. Alle WordPress websites in ons beheer zullen daarom elke 24 uur gescand worden op veiligheid, mogelijke hacks, malware en andere gevaarlijke code. Mocht er iets gaande zijn met een website krijgen wij een melding. Wij kunnen dan meteen actie ondernemen om dat op te lossen.

Wat is Google Safe Browsing?

Google Safe Browsing is een dienst van Google dat internet-gebruikers waarschuwt als ze op het punt staan een onveilige website te bezoeken. Deze dienst kan je ook pro-actief inzetten om websites met regelmaat te scannen. Het is niet gewenst van websitebezoekers te horen te krijgen dat je website volgens Google niet veilig is. De meeste websitebezoekers geven het niet eens door. Om te voorkomen dat een website dagen, of zelfs weken bezoekers afschrikt met een waarschuwing van Google scannen wij de WordPress websites in ons beheer elke 24 uur. Hiermee willen wij reputatieschade voorkomen en het online sentiment positief houden naar jouw website en onderneming toe. Dit doen wij voor alle beheer-pakketten.

Wij scannen daarnaast ook nog steeds alle WordPress websites in beheer elke 24 uur met de Sucuri Sitecheck Websitescanner op malware.

Voor de bezoekers/gebruikers van websites (en apps) zorgt GSB voor het volgende:

  • Gebruikers van de Google Chrome browser (en enkele andere browsers) krijgen een waarschuwing. Deze valt niet te missen wanneer je op het punt staat een onveilige website te bezoeken. Zie afbeelding hieronder.
  • In de Google zoekmachine zal, in de zoekresultaten, onder de link van een onveilige website een waarschuwing komen te staan.
  • Gebruikers van Gmail krijgen een waarschuwing te zien als er een link naar een onveilige website in een e-mail staat.
  • Gebruikers van Android (telefoon, tablet, chromebook) krijgen een waarschuwing te zien voor het bezoeken van een onveilige website.
  • GSB zorgt er voor dat Google advertenties niet kunnen verwijzen naar onveilige websites.

Hoe ziet zo’n waarschuwing eruit?

Wanneer je op een link klikt die verwijst naar een onveilige website krijg je het volgende te zien op je scherm. Schermvullend. Kan niet missen.

Screenshot Google Safe Browsing website waarschuwing.

Links in de Google zoekmachine die verwijzen naar onveilige websites vertonen onder de link een waarschuwing:

Screenshot Google Safe Browsing zoekresultaten waarschuwing.

Zelf de Safe Browsing status van een website inzien

Ga naar www.google.com/transparencyreport/safebrowsing/diagnostic/ en zoek de url’s op van websites waarvan jij wil weten of deze veilig worden bevonden door Google.

Laat je website beheren door Mackrad.nl en dan zorgen wij voor je website en kan jij je bezig houden met jouw onderneming. Neem contact op voor meer informatie.

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 5 Gemiddelde: 5]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Doe de gratis responsive test
Volgend bericht
Rechtenvrije foto’s