Waarom een gratis WiFi landingspagina?

Eind november 2017 heb ik alle Nederlandstalige bibliotheken een gratis WiFi landingspagina aangeboden. Het enige dat de bibliotheken in Nederland en Vlaanderen hoeven te doen is hun ICT afdeling/partner te vragen er voor te zorgen dat hun publieke WiFi netwerk start met https://bibliotheekwifi.nl/.

Waarom een gratis WiFi landingspagina?

Dat is de vraag die mij de afgelopen maand het vaakst is gesteld. Mijn antwoord is driedelig.

1. We moeten ergens beginnen

Bibliotheken hebben de opdracht leden en niet-leden te informeren over van alles en nog wat en kennis en informatie ter beschikking te stellen. Een WiFi landingspagina kan bezoekers die gebruik maken van WiFi bijvoorbeeld wijzen op digitale diensten. Misschien wel belangrijker is het informeren van de bezoekers over de onveiligheid van openbare WiFi-netwerken. Als bibliotheken beginnen met deze gratis WiFi landingspagina zijn we al een stuk verder dan helemaal geen startpagina op een publiek toegankelijk WiFi netwerk. We moeten ergens beginnen en ik hoop dat mijn gratis pagina aantrekkelijk genoeg is om direct in te zetten en daarnaast zal inspireren bezoekers pro-actief te blijven informeren over de onveiligheid van publieke wifinetwerken.

2. Maatwerk is mogelijk

De bibliotheek WiFi landingspagina is wat het is. Wil je je eigen logo, teksten, afbeeldingen en verwijzingen naar websites; dan is dat natuurlijk mogelijk en daar komen schappelijke kosten bij kijken.

3. Bezoekers helpen hun privacy te beschermen

De belangrijkste reden om deze pagina aan te bieden: Bibliotheken helpen pro-actief hun bezoekers te informeren over de gevaren van publieke wifi-netwerken.

Ik snap dat het niet leuk is om te zeggen dat je niet kan garanderen dat je WiFi netwerk veilig is. Bibliotheken kunnen iedereen wel van kennis en informatie voorzien over hoe zij hun privacy kunnen beschermen wanneer zij gebruik maken van openbare WiFi-netwerken. Ook wanneer zij niet bij de bibliotheek gebruik maken van WiFi, maar tijdens hun vakantie, of bij vrienden, of bij een horeca-gelegenheid. Zelfs de WiFi bij een ziekenhuis kan niet gegarandeerd veilig zijn.

Tips en Gratis VPN dienst

.. en extra korting op een uitgebreidere VPN dienst voor bezoekers van een bibliotheek.

Alleen waarschuwen voor de gevaren van publieke wifi-netwerken werkt niet. We moeten bruikbare tips geven en dat doen wij op de gratis WiFi landingspagina voor bibliotheken. Daarnaast hebben wij Hide.me zover gekregen een aparte informatie-pagina te maken voor bibliotheek-bezoekers. Wij hebben gekozen voor deze VPNdienst omdat zij geen logbestanden bijhouden. Je kan een gratis account aanmaken met 10GB data per maand. Iets dat genoeg moet zijn om je e-mail te checken op de camping. Je kan ook korting krijgen voor de betaalde en ongelimiteerde opties en daar de voordelen van plukken.

Geen landingspagina, wel VPN

Bibliotheken die geen WiFi landingspagina willen en/of kunnen inzetten, maar wel willen verwijzen naar de VPN-dienst kunnen de volgende link gebruiken: https://hide.me/promo/securewifi.

Als je wil dat wij er affiliate-inkomsten van kunnen genieten mag je uiteraard ook de volgende link gebruiken: https://hide.me/nl/promotion/security1/?friend=mackrad. 😉

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 1 Gemiddelde: 5]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Rechtenvrije foto’s
Volgend bericht
Twitter statistieken 2017