WiFi netwerken verwijderen

WiFi netwerken verwijderen

Hack, Notetoself, Privacy, Tip, Todo, Wifi

Bijna niemand doet het, maar het is zo belangrijk: WiFi netwerken verwijderen die je niet meer gebruikt. Daarnaast dien je eigenlijk altijd je WiFi uit te zetten op je telefoon, tablet en laptop wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent.

Welke WiFi netwerken?

Elke keer wanneer je gebruik maakt van een (openbaar) WiFi netwerk zal jouw telefoon, tablet en/of laptop dat netwerk onthouden. Dat is hartstikke handig voor als je weer op die locatie bent. Heel veel mensen hebben ondertussen een indrukwekkende lijst van ‘bekende’ WiFi netwerken weten te verzamelen..

Waarom zou je WiFi netwerken verwijderen?

Wanneer je telefoon en/of tablet niet is ingelogd op een WiFi netwerk zal het blijven zoeken naar ‘bekende’ WiFi netwerken. Ze zenden dan een “beacon request” uit.

Zo heb ik blijkbaar iemand in de buurt die een keer gebruik heeft gemaakt van het WiFi netwerk van de Gemeente Den Haag en zijn/haar apparaat is daar nu (in Amsterdam) op zoek naar. Zie afbeelding:

Screenshot overzicht probe request

Als iemand nu een nieuw WiFi netwerk opzet met de naam GEMEENTE DENHAAG is de kans groot dat die telefoon/tablet/laptop automatisch verbinding zal proberen te maken met dat nieuwe nep-netwerk. Met de juiste apps/software kan de beheerder van dat nep-netwerk bijvoorbeeld “meekijken”. Gelukkig heb je niets te verbergen.. Serieus.. We hebben recht op privacy, maar moeten dat wel zelf zo goed als mogelijk zien te beschermen. Dit is iets dat we zelf kunnen.

Hoe verwijder je WiFi netwerken?

WiFi netwerken verwijderen verschilt nog wel eens per apparaat, maar ga op zoek naar het overzicht van jouw opgeslagen WiFi netwerken.
Soms moet je daarvoor eerst naar de algemene “instellingen” van je apparaat. Op sommige apparaten moet je eerst naar WiFi en dan op het icoon van de bijbehorende instellingen klikken.

Men neme het overzicht van WiFi netwerken. Op de meeste apparaten dien je de naam van een WiFi netwerk ingedrukt te houden. Daarna krijg je verschillende opties te zien waaronder “WiFi netwerk vergeten”. Op bijvoorbeeld een iPad dien je op het informatie-icoontje te klikken van een WiFi netwerk om bij de optie “Vergeten” te komen.

Kijk voor de stappenplannen per apparaat op Veiliginternetten.nl/themes/situatie/voorkomen-smartphone-tablet-automatisch-verbinden/

Verwijder/vergeet alle WiFi-netwerken die je niet in eigen beheer hebt.

Nog meer tips?

Zet alleen je WiFi op je apparaat aan als je zeker weet dat je op een locatie bent waar je gebruik kan maken van een betrouwbaar WiFi netwerk. Bijvoorbeeld thuis en bij goede vrienden.

Maak het jezelf nog makkelijker en maak altijd gebruik van een VPN verbinding. Helemaal als je gebruik maakt van een WiFi netwerk dat je niet in eigen beheer hebt.

Lees nog meer tips over het gebruik van WiFi en over het aanbieden van WiFi aan bezoekers van jouw locatie.

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 4 Gemiddelde: 4.8]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Broken links check
Volgend bericht
AVG en nieuwsbrieven