Beheer je bedrijf met Google Mijn Bedrijf

Heeft u een winkel, café, restaurant, bibliotheek, of een ander soort onderneming/bedrijf? Zorg er dan voor dat (potentiële) klanten uw onderneming kunnen vinden op Google (de zoekmachine) en Google Maps met Google Mijn Bedrijf.

Waarom Google Mijn Bedrijf inzetten?

Met Google Mijn Bedrijf kunt u de vindbaarheid van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren en kunnen klanten u echt altijd en overal vinden. Daarnaast heeft u zelf controle over welke informatie te vinden is. Onder andere (de juiste) openingstijden, contactinformatie, locatie, foto’s en dankzij de reviews en beoordelingen trekt u nog meer extra klanten aan.

Hoe ziet het er uit op Google en Google Maps?

Het is gratis, dus hoe pakken we het aan?

Ga naar www.google.nl/business/go/ en klik helemaal rechtsboven op “Nu starten”.

Inloggen met uw Google-account, maar als u die niet heeft; Klik op ‘Account maken’ onder het inlogformulier en dan komt u op een pagina waar u een account kan aanmaken. Het mooie is dat u ook een account kan aanmaken met uw huidige (niet-Google) e-mailadres.

Onder ‘Kies een gebruikersnaam’ kunt u klikken op een link met als titel ‘Ik gebruik liever mijn huidige e-mailadres’. Zie afbeelding:

Screenshot Google Account aanmaken.

Eenmaal een account kunt u echt starten met Google Mijn Bedrijf en zo komt u op een Google Maps pagina waar u uw eigen bedrijf kan opzoeken.

Staat uw bedrijf al op Google Maps? Dan kunt u uw bedrijf claimen en zo niet dan kunt u uw bedrijf toevoegen. Zie afbeelding:

Screenshot Google Mijn Bedrijf aanmaken.

Bevestigen van Google Mijn Bedrijf

Voordat iedereen alle bedrijven denkt te kunnen claimen.. U krijgt post van Google op het adres van uw bedrijf met daarin een code. Daarmee kunt u straks bevestigen dat u daadwerkelijk de eigenaar bent van uw bedrijf.

Openingstijden en overige informatie

U kunt er zelf voor zorgen dat al uw informatie klopt en dat klanten u snel en makkelijk kunnen vinden op Google (de zoekmachine) en Google Maps.

Heeft u hier zelf geen tijd voor dan kan Mackrad.nl ook uw bedrijf voor u op Google toevoegen.

Nog hoger scoren in Google en Google Maps?

Dat kan als u ook 360 graden foto’s toevoegt aan uw bedrijf op Google Mijn Bedrijf. Daarmee kunnen klanten alvast rondkijken en een indruk krijgen van uw onderneming.

Klik hier voor meer informatie over 360 graden fotografie.

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 3 Gemiddelde: 5]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Nieuwe website voor Mackrad.nl
Volgend bericht
Gif animaties op social media