Do Not Track

Do Not Track (DNT) is het verzoek vanuit je browser, aan de website(s) die je bezoekt, om niet gevolgd te worden. Denk daarbij aan social media, analytics en adverteerders die jouw surfgedrag in kaart brengen en die data gebruiken om bijvoorbeeld advertenties te vertonen.

Op deze manier gevolgd worden zou een bewuste keuze moeten zijn (opt-in), maar is in veel gevallen iets dat je zelf moet “aanvinken” in de instellingen van je browser. Het blijkt in veel gevallen alsnog niet gerespecteerd te worden door de verschillende partijen, maar het kan geen kwaad dit wel zo in te stellen.

Browsers en DNT

In browsers als Internet Explorer, Maxthon en Epiphany staat DNT meestal standaard aan, maar het kan nooit kwaad eens naar je instellingen te gaan om te checken of dat echt wel zo is. In Firefox, Chrome, Microsoft Edge, etc. dien je naar iets als ‘Instellingen’ – ‘Geavanceerd’ – ‘Privacy’ te gaan en daar DNT aan te vinken.

Een goed overzicht is te vinden op digitalcitizen.life/enable-do-not-track-dnt

Mackrad.nl en Do Not Track

Voor onze website-statistieken maken wij gebruik van Matomo. Deze partij respecteert wel de DNT instelling van je browser. Dit zorgt er ook voor dat wij echt geen idee hebben hoeveel website-bezoekers wij hebben en wat jullie hier allemaal doen. Daarom ook het verzoek vooral onze artikelen te waarderen door middel van “sterren” en onze artikelen te delen op social media.

Meer informatie over DNT: eff.org/issues/do-not-track

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 4 Gemiddelde: 4.8]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Wat is een Responsible Disclosure?
Volgend bericht
Collage maken op een Chromebook