Zoekmachine optimalisatie

Om je (nog te bouwen) website beter te laten scoren in de zoekmachines dien je zoekmachine optimalisatie toe te passen. Google, Bing en DuckDuckGo wil je te vriend houden en daar zijn aardig wat handelingen voor te ondernemen. Het helpt natuurlijk om 10.000 Euro per maand aan advertenties uit te geven.. Bij gebrek aan dat soort budgetten zijn er genoeg andere trucjes toe te passen. Hieronder het nodige advies en mocht je hier geen zin in hebben; Mackrad.nl kan het allemaal voor jou doen. Je kan altijd een vrijblijvende offerte opvragen door contact op te nemen.

We kunnen het heel lang en uitgebreid gaan hebben over SEO (zoekmachine optimalisatie) en Ranking Factors, maar laten we het praktisch, uitvoerbaar en zo begrijpelijk als mogelijk houden. Dit artikel is uiteraard niet heilig en zal op een dag niet meer van toepassing zijn. Het is heel belangrijk goed af te wegen wat voorrang geniet. Bijvoorbeeld een mooie en grote afbeelding, of een snellere website.

Mackrad.nl

Het begint met het hebben van een responsive website.

Het maakt niets uit of je een simpele éénpagina website hebt/wil, of een CMS (zoals WordPress, Joomla! en Drupal) met een blog en overal widgets en modules. In alle gevallen dient de opbouw van de website te voldoen aan de eisen van vandaag en daarmee geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Is jouw website dat niet; dan scoort deze minder goed. Toevallig zijn alle websites die Mackrad.nl oplevert responsive. Klik hier voor meer informatie.

Hoe test je of je website geschikt is voor mobiele telefoons en tablets? Test je website op de Mobielvriendelijke test van Google.

Mackrad.nl

Social media

Gebruik social media om regelmatig te verwijzen naar je website. Facebook berichten en Tweets worden door de search-engines als webpagina’s gezien en zo veel als mogelijk geïndexeerd.

Zorg voor een Facebook pagina, een Twitter account, een Google+ pagina, een Instagram account en zoveel social media accounts als dat je zelf aankan. Laat deze allemaal verwijzen naar jouw website bij de bedrijfsinformatie op die accounts.

Screenshot website verwijzing op Twitter ten behoeve van zoekmachine optimalisatie.
Mackrad.nl

Hou zoekmachines te vriend

Is je website wel te indexeren door zoekmachines? Search engines hebben robots en/of spiders in dienst. Dat zijn virtuele robotjes die het internet afspeuren en daarmee indexeren de zoekmachines het internet.

Je kan de deur voor die robots en spiders gesloten houden met een regel code op je website: <meta name=”robots” content=”noindex, nofollow” />. Als je wil dat je website wel geïndexeerd wordt dien je de spreekwoordelijke deur open te zetten met een kleine aanpassing aan die ene regel: <meta name=”robots” content=”index, follow” />.

Gebruik “rich snippets” om het zoekmachines duidelijker te maken waar een webpagina over gaat. Is het een blog-artikel, of bijvoorbeeld een product in je webshop?

Mackrad.nl

Snelheid en zoekmachine optimalisatie

Als je (mobiele) website er langer dan 3 seconden over doet om te laden raak je al 40% van je (nieuwe) bezoekers kwijt. Google zal (binnenkort) websites beoordelen op snelheid. Dit kan je onder meer positief beïnvloeden met goede hosting, afbeeldingen die niet te groot zijn en vele andere factoren.

De “Site speed” van je websites en landingspagina’s kan niet snel genoeg zijn. Dit kun je testen op de volgende websites: GTmetrix.com, PageSpeed Insights, Pingdom en Webpagetest. Bij de laatste twee kun je ook aangeven vanaf welke server ze het moeten testen. Als je doelgroep in Europa zit is het belangrijker om te weten hoe snel je website is vanuit bijvoorbeeld Zweden, dan Canada.

Voor mobiele webpagina’s is het ook goed je te verdiepen in Accelerated Mobile Pages (AMP).

Screenshot website resultaten Connect The Dots ten behoeve van zoekmachine optimalisatie.
Mackrad.nl

HTTPS voor de url

In het kader van de veiligheid en privacy is het heel belangrijk dat je website is voorzien van een SSL certificaat. Dat zorgt ervoor dat je website, net als die van banken, een groen slotje en httpS voor de url heeft. Hier scoor je extra goed mee bij Google en is wel zo netjes naar je websitebezoekers toe. Klik hier voor meer informatie.

Mackrad.nl

Regelmatig testen en updaten

Een website is eigenlijk nooit af en alles wat komt kijken bij zoekmachine optimalisatie lijkt non-stop te veranderen. Draait je website op een CMS dan dien je die ten allen tijde up to date te houden. Het kost je punten bij de zoekmachines als je website niet veilig is en nog erger: gehackt. Laat je website daarom goed beheren. Wij houden ons aanbevolen. 🙂

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 2 Gemiddelde: 4.5]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Gratis malware scan
Volgend bericht
Livestreamen met Periscope