Van NAS streamen naar iPad

Van NAS streamen naar iPad

App, iPad, NAS, Tip

Ik heb een netwerk servertje (NAS) en daarop draait ‘iTunes Server’. Mijn logica dicteert dat ik dan met mijn iPad muziek en films van die server kan streamen/afspelen. Zo makkelijk gaat dat blijkbaar niet. Het werkt wel op je volwaardige computer in combinatie met iTunes, maar je kan dus niet meteen muziek streamen van je NAS naar je iPad en iPhone.

De oplossingen waar menig forum mee komt aanzetten zijn de volgende: Je zet je muziek op je servertje en je doet je computer/laptop aan en start het programma iTunes. Daar deel je dan de muziek op je servertje met je iPad. Die computer/laptop moet dus, net als je servertje, aanblijven. Dan nog “oplossingen” waarbij je een kopie maakt van de muziek van je servertje op je iPad, maar ik wil de muziek van mijn NAS streamen op mijn iPad.

Oplossing streamen van NAS naar iPad

Om degene die ook zijn/haar muziek van een thuisserver wil streamen naar een iPad/iPhone enige tijd en frustratie te besparen; hierbij de oplossing:

Download de gratis app ‘Simple DAAP Client‘ (voor iPhone) op je iPad. Als je servertje goed is ingesteld en netjes draait op je netwerk zal deze app die ook meteen herkennen. Nu kan je bij je hele muziekcollectie en deze zelfs in zijn geheel shuffle-en. 🙂

Deze oplossing is uiteraard te vinden op verschillende fora, maar je moet dan wel eerst door al die iTunes “oplossingen”  heen ellebogen.

Bekijk de screenshot gemaakt door de maker en niet door mij, want ik ben niet zo van NoFX.

Screenshot van een playlist op een iPad.
Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 3 Gemiddelde: 4]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Bloggen met WordPress?
Volgend bericht
Check je Google / Gmail account security settings *update*