Peppol (voorheen Simplerinvoicing)

Peppol (voorheen Simplerinvoicing)

Administratie, Nieuw, Tip

Mackrad.nl is aangesloten bij Peppol om facturen rechtstreeks in het boekhoudpakket te ontvangen. (Simplerinvoicing heet per 1 januari 2021 Peppol.)

Wat is Peppol?

Simplerinvoicing is een nieuwe standaard voor het uitwisselen van facturen tussen boekhoudpakketten. Om via deze weg e-facturen te kunnen ontvangen en te versturen zullen ondernemers zich moeten registreren via hun softwareleveranciers.

Voordelen van E-facturen

Wanneer je E-facturen verstuurt via Simplerinvoicing weet je zeker dat de ontvanger de factuur ook echt in zijn boekhoudprogramma ontvangen heeft. In geval van nieuwe klanten hoef je niet bang te zijn dat je factuur in hun spam-folder is terechtgekomen. Een factuur per post versturen is niet meer van deze tijd, onbetrouwbaar en slecht voor het milieu.

Wanneer je aangesloten bent op dit systeem en een factuur ontvangt, komt deze automatisch in jouw boekhoudprogramma te staan en zullen alle gegevens automatisch worden ingevuld. Je hoeft alleen nog maar te besluiten of je de factuur gaat betalen.

  • Geen papieren rompslomp meer en dat is beter voor het milieu.
  • Geen spookfacturen.
  • Niet meer handmatig informatie invoeren.

E-facturen en de overheid

De verplichting tot e-facturen gaat in per 18 april 2019. Dat betekent dat de Rijksoverheid, de decentrale overheden en alle andere aanbestedingsplichtige organisaties per 18 april 2019 e-facturen moeten kunnen ontvangen en verwerken in Europees formaat.

Bron: digitaleoverheid.nl/nieuws/e-facturatie-verplicht-vanaf-18-april/

De overheid is, samen met steeds meer gemeenten, ook aangesloten op het SimplerInvoicing netwerk. Wel zo handig.

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 2 Gemiddelde: 5]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Zomeraanbieding 2019
Volgend bericht
Cookie beleid