Broodje API NL

Ooit het fantastische idee gehad een website te beginnen genaamd ‘Broodje API’. Denk dan aan een overzicht van toepasbare API’s, of juist API’s waarvan je hoopt dat ze zouden bestaan..

Die website is er nooit van gekomen.. Daar had ik het (gelukkig) veel te druk voor. Zoals wel vaker bij goede ideeën heb ik toen wel een pakkende domeinnaam gekocht; BroodjeAPI.nl.

Wat is een API?

Een API definieert de toegang tot de functionaliteit die er achter schuil gaat. De buitenwereld kent geen details van de functionaliteit of implementatie, maar kan dankzij de API die functionaliteit wel gebruiken. Een voordeel hiervan is dat met een API meerdere implementaties benaderbaar kunnen zijn, zolang deze maar voldoen aan de API.
Bron: Wikipedia.org

Een goed voorbeeld is het embedden van een Vimeo video. Je kan (net als filmpjes op YouTube) deze embedden op je website met een stukje code. Deze embedcode kan je zelf aanpassen. Bijvoorbeeld wel of niet autoplay aan.

Als je in onderstaande embed-code de “1” achter ‘autoplay=’ veranderd in een “0” zal deze video op je website niet automatisch afspelen.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/201636718?autoplay=1&color=80cbc4&byline=0&portrait=0" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Wat nu met ‘Broodje API .NL’?

Ik doe nu duidelijk te weinig met deze domeinnaam, maar sta open voor suggesties.

Wij maken en beheren websites

Heb jij een goed idee voor BroodjeAPI.nl? Mooi!

Wij maken en beheren websites!

Neem vrijblijvend contact op via onze contactpagina en wij denken graag actief mee.

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 3 Gemiddelde: 4.3]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Pimp my desk NL
Volgend bericht
Verboden te lezen NL