Beste bibliotheek van Nederland 2017

Beste bibliotheek van Nederland 2017

De Bibliotheek Schiedam stond in 2016 op de shortlist voor de verkiezing “Beste bibliotheek van Nederland 2017”. Een wedstrijd die elk jaar door ‘Vakblad Bibliotheekblad’ wordt georganiseerd.

Naast de Bibliotheek Schiedam waren de Bibliotheek Alphen aan den Rijn, de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout, de Bibliotheek Wijchen en de Bibliotheek Winschoten genomineerd.

Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 2 Gemiddelde: 5]

Publieksstemmen

In onze ogen is die bibliotheek de beste van Nederland, die zowel door de vakmensen als door het publiek het hoogst wordt gewaardeerd. Om die reden weegt de stem van de vakmensen en die van het publiek in het eindoordeel even zwaar (beide tellen voor 50%).

Bron: Bibliotheekblad.nl

Uitvoer en campagne

Het communicatieplan geschreven door Imaan Norris zorgde voor een onmisbare schakel tussen alle partners en uitingen om het publiek binnen en buiten Schiedam op de Bibliotheek Schiedam te laten stemmen.

Grafisch ontwerp: Victor!

2016 – 2017

de BIbliotheek Schiedam

2e plaats

Samenwerking in Schiedam

Naast de inzet van social media, personeel, vrijwilligers en een promotieteam was het niet mogelijk geweest de meeste stemmen te krijgen zonder de inzet en medewerking van de contacten, culturele partners en de stakeholders van de Bibliotheek Schiedam. Enkele partijen die zich proactief hebben ingezet waren de Gemeente Schiedam, Theater aan de Schie, Stedelijk Museum Schiedam, Stichting Promotie Schiedam, vele lokale ondernemers, alle moskeeën in Schiedam, lokale radio en televisie en alle scholen in Schiedam.

31,71%

Van het totaal aantal rechtmatige stemmen die er voor de zes genomineerde bibliotheken binnen zijn gekomen ging 31,71% naar de Bibliotheek Schiedam.

Daarmee heeft de Bibliotheek Schiedam de meeste publieksstemmen gekregen.

2e plaats

De winnaar van de Beste bibliotheek van Nederland 2017 is School 7 in Den Helder.

De Bibliotheek Schiedam kreeg de tweede plaats toegewezen.

Mackrad.nl

Meer informatie?

Neem contact op.

Mackrad.nl

Enkele voorbeelden uit onze portfolio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.