HTML website behoefte

Er lijkt steeds meer behoefte te zijn aan simpele HTML-websites. Het begon voor ons vorig jaar met kledingwinkel ‘De Kleedkamer‘. Er was behoefte aan een snelle en simpele website met de openingstijden, contactgegevens en adresgegevens. Meer niet.
Terwijl het tegenwoordig toch de norm is een website op een content management systeem (CMS) als WordPress,  Drupal, Joomla!, Squarespace en/of MijnWebwinkel, etc. te hebben draaien.

HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een op SGML gebaseerde opmaaktaal voor de specificatie van documenten, voornamelijk bedoeld voor het wereldwijde web. Het is de standaard opmaaktaal voor webpagina’s. Documenten in HTML kunnen geopend en gelezen worden door een webbrowser om vervolgens als webpagina weergegeven te worden.
Meer informatie op Wikipedia

HTML: Wanneer niet? Wanneer wel?

Wanneer wel?

Tegenwoordig behoort alles en iedereen een website te hebben. Een winkel heeft een website nodig met openingstijden. Een consultant een site met contactgegevens. Toch lijken er weinig ondernemers tijd te hebben om bijvoorbeeld een blog bij te houden op haar/zijn website. Voor de ondernemers zonder tijd is een simpele HTML website een uitkomst. Waarom een ingewikkeld CMS systeem draaiende houden zonder die te optimaal te benutten? Daarnaast zijn websites die draaien op een niet goed onderhouden CMS-websites kwetsbaarder voor hackers.

Extra voordeel van een simpele website is de snelheid. Daarnaast is het jezelf forceren de informatie op je site kort en krachtig te houden ook geen slecht idee.

Neem als voorbeeld de websites Connect-the-Dots.nl en Ghostwalk Amsterdam. Deze laden binnen 2 seconden!

Screenshot prestatie Ghostwalk Amsterdam HTML-website

Mocht u geen tijd, behoefte, of budget hebben om uw website regelmatig te kunnen updaten; dan is een statische HTMLwebsite de ideale oplossing.

Wanneer niet?

Wilt u dat uw website hoog scoort in Google? Dan dient u uw website met regelmaat te updaten en te voorzien van actuele informatie. Dit kan in de vorm van een blog, portfolio en nieuwsartikelen. In dat geval is een CMS veel handiger. Zonder programmeerkennis kunt u, of kunnen uw medewerkers, zelf de website voorzien van nieuwe informatie.

Ook in het geval van een webshop ontkom je niet aan een soort systeem dat de bestellingen en betalingen kan verwerken. Misschien wilt u wel gewoon meer dan statische informatie aanbieden op het internet en de interactie aangaan met uw websitebezoekers.. In al die gevallen is een content management systeem meestal wel aan te raden.

Voor alles is een oplossing en wij denken graag met u mee. De belangrijkste vragen blijven: Wat wilt u bereiken met uw website, waar is tijd voor en waar is er budget voor?

Neem voor meer informatie contact op. Dan zoeken wij voor u naar de beste oplossing.

Geef snel en anoniem jouw mening
Beoordeel dit artikel.
[Totaal: 2 Gemiddelde: 5]

Wij waarderen jouw mening! Neem vooral contact op als je suggesties en ideeën hebt en/of beoordeel anoniem onze blogartikelen en portolio-items met ‘sterren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Gerelateerde berichten
Vorig bericht
Twitter autorisatie code
Volgend bericht
Nieuw helpdesk en ticket-systeem