Site pictogram Mackrad.nl

Wat is een Responsible Disclosure?

Rechtenvrije foto van een fiets van Florian Klauer via Unsplash.

Na een goede tip hebben wij op Mackrad.nl nu ook een Responsible Disclosure. Een wat?

Wat is een Responsible Disclosure?

Om de vraag “Wat is een Responsible Disclosure?” te kunnen beantwoorden is het volgende handig om te weten:

Hackers die gedreven door nieuwsgierigheid lekken vinden bevinden zich vaak in een juridisch grijs gebied. Ook al hebben ze geen kwade bedoelingen is het vaak niet aantrekkelijk om de instelling te informeren over de lek. Het gebeurd vaak dat instellingen meldingen niet oppikken, slecht communiceren met de melder of zelfs ontkennen dat er een probleem is. In meer extreme gevallen kan het zelfs voorkomen dat een melder te maken krijgt met strafrechtelijke gevolgen. Het is dan ook begrijpelijk dat veel hackers niet de moeite nemen om lekken te melden.

Lees hier meer over op responsibledisclosure.nl.

Wij horen het juist graag wanneer er iets kan worden verbeterd aan onze website (-beveiliging). Om oplettende (ethische) hackers de hoognodige duidelijkheid te verschaffen hebben wij, net als de rijksoverheid, een Responsible Disclosure (RD) online gezet. Dit staat ook wel bekend als een Coordinated Vulnerability Disclosure (CVD).

Lees hier ook meer over op veiliginternetten.nl.

Wat staat er in een Responsible Disclosure?

De RD van Mackrad.nl bestaat uit het volgende:

Wat wij vragen

Wat wij beloven

Wij worden graag betrokken bij eventuele publicatie(s) over het gemelde probleem.

Eerste melding

Onze RD stond nog geen twee dagen online en de eerste e-mail kwam al binnen. Een hacker uit India, die actief zoekt naar RD’s, kwam met de tip onze DMARC (een instelling voor je e-mail om spoofing tegen te gaan) strikter in te stellen. Dit hebben wij uiteraard gedaan.

Mobiele versie afsluiten